22/12/2015

10 saveta koji su veoma korisni.

Suština je - kada dobro izgledaš, dobro se i osećaš.

Uprkos terapiji protiv kancera kroz koju možda prolazite, dobar izgled vam može pomoći da se  dobro i osećate. U borbi sa problemima, osmeh na licu će vam pomoći da povratite  samokontrolu. Deset načina da uradite baš to.

  1. Perike su sjajan način da se nosite sa gubitkom kose. Izaberite neku koja je slična vašoj prirodnoj kosi ili se usudite i probajte nešto radikalno drugačije. Ponekad sasvim novi izgled može da utiče u velikoj meri na stav i emotivno stanje - sada je trenutak da se usudite. Odaberite je i izfrizirajte uz pomoć profesionalaca, pobrinite se da je udobna i da izgleda prirodno.
  2. Šeširi, marame i turbani su zanimljivi za nošenje, prikladni i možete ih menjati prema raspoloženju. Prirodni materijal dozvoljava vašem temenu da diše. Nošenje turbana omogućuje vam da postignete drugačiji izgled dodajući maramu, broš ili neki cvetič od tekstila. Kako biste se informisali posetite lokalni centar za brigu o zdravlju žene.
  3. Koži treba dodatna nega u borbi protiv njenog isušivanja tokom hemoterapije i radioterapije. Kao prvo pijte mnogo vode koja pomaže u rehidraciji vaše kože. Onda negujte kožu blagim sapunom ili kremastim tonikom, i primenjujte hidratantne dnevne i noćne kreme. Napolju uvek nosite kremu sa zaštitnim faktorom ( faktor SPF 15 ili više) ili proizvode koji u sebi sadrže sun block. Izbegavajte proizvode koji u sebi imaju alkohola ili retinola.
  4. Izaberite toniranu kremu koja se slaže sa tonom vaše kože i koristite je da ravnomerno ujednačite vaš ten. Nanošenjem male količine luniniscentnog pudera dobićete tanak zaštitni film.
  5. Nanesite ruž na obraze i jagodice za osvežavajući  i zdrav izgled. Ako vam je lice punije zbog dobitka kilograma, napravite konture sa braonkastim puderom. Za uže lice, nanesite rumenilo svetle boje koje može da pomogne da istakne i  vizuelno proširi.
  6. Proučite vaše obrve pre nego što terapija koju primate počne da ih menja. Zatim ako je potrebno, popunite ili iscrtajte obrve laganim potezom četkicom i bojom za obrve ili olovkom. Izaberite senku koja se slaže sa  bojom vaše prirodne kose. Napravite obrvu puniju na unutrašnjem uglu oka, a tanju kako povlačite prema kraju oka.
  7. Nanesite prvo svetliju senku od kapka prema obrvama. Nanesite nešto tamniju senku preko celog kapka i dodajte svetliju boju tik ispod svoda obrve. Završite sa tamnom bojom na liniji trepavica da istaknete prirodni oblik oka. Potrudite se da ovaj sloj bude ravnomerno nanet da dobijete pravi efekat.
  8. Ostvarite izgled gustih trepavica koristeći tečni ajlajner ili olovku da napravite tanku liniju na gornjoj i donjoj ivici kapka. Maskara će vratiti prirodan izgled istanjenim trepavicama. Prvo nanesite maskaru na gornju a potom donju stranu trepavica. Povećajte volumen trepavicama ako potrebno - nanesite još jedan sloj maskare.
  9. Boja usana treba da odgovara vašem tenu. Prvo ocrtajte usne sa mekanom olovkom za usne koja dobro ide uz vaš ruž. Onda izaberite kremast, hidratantni ruž iz iste palete boja kao vaš raniji ruž. Možda želite da isprobate i neki od postojanih ruževa koji traju veći deo dana.
  10. Savetujemo da ne mažete nokte akrilnim ili  nekim drugim lakovima,već koristite lagane boje laka da kamuflirate nesavršenosti nokta. Koristite samo uljani odstranjivač laka bez acetona kako se nokti ne bi sušili.