28/12/2015

Muzika utiče na zdravlje.

Otpevajte zimskoj depresiji doviđenja! Otpevajte NE svim bakerijama oko vas (muzika poboljšava vaš imuni sistem) i jedna pesma za odlično raspoloženje.


Muzika je prisutna kroz ceo život, od uspavanki, dečijeg hora i predstavica u predškolskom, pop pesma u koju smo se zaljubili kao tinejdžerke i kasnije, možda, klasični ili jazz CD.

Neki ljudi sviraju svoj instrument, drugi vole da odu na ples ili da se motivišu sa slušalicama tokom nedeljnog trčanja. Muzika je svuda!

Prenosimo vam 5 saveta kako da koristite muziku u korist zdravlja, da budete srećni i opušteniji.

1. Savet: Pevajte često!
Nema veze da li ovo radite dok se tuširate, dok vozite kola ili sređujete kuću. Često pevanje poboljšava vaš kardiovaskularni sistem trenira i energiše vaš imuno sistem.

2. Savet: Svirajte instrument!
Ako već svirate instrument, odlično! Ako ne... Nikada nije kasno da krenete! Ovo je jedna od onih stvari koju svi mogu da nauče - verujte naučnicima! Uputite se put vaše lične muzike, svakodnevno. Sviranje instrumenta je kao yoga za misli. Bićete uvučeni u nešto divno, i odmah će učiniti da zaboravite vaše svakodnevne probleme na neko vreme.

3. Savet: Aktivno slušajte!
Ne morate da pevate ili svirate - samo slušajte sa prisustvom uma. Kada ste aktivno prisutni, slušajući vašu omiljenu pesmu to isto donosi opuštenost i savršeno otklanja stres.

4. Savet:  Pevajte da sprečite loša raspoloženja tokom ovih mračnih i hladnih dana!
Mozak otpušta signale dok slušate svoju omiljenu pesmu koja vas čini srećnom. Pa ne stidite se - samo napred i pevajte sa vašim sadašnjim favoritom na radiju. Iskreno, šta je gore: biti u užasnom raspoloženju ceo dan ili kratak iritantan pogled vašeg kolege?

5. Savet: Odmah spremite vaše slušalice 
Da sprečite ili preokrenete svaku negativnost (ili bakteriju!), i uživajte u naše top 3 pesme:

  • Milky Chances - Stolen Dance www.youtube.com/watch?v=iX-QaNzd-0Y
  • Michael Buble - Let it snow www.youtube.com/watch?v=QDQoWT7W5xg
  • Bastille - Pompeii www.youtube.com/watch?v=F90Cw4l-8NY